Gezin en jeugd

Hoe neem je de kinderen mee in het geloof? Hoe leren ze God kennen?
De geloofsopvoeding is een uitdaging!
Samen regelmatig naar de kerk gaan is daar een wezenlijk onderdeel van.
Hopelijk weten ze de kerk de rest van hun leven terug te vinden als thuisbasis waar ze ook ter wereld zijn. Het meebeleven van het kerkelijk jaar is een heel concrete manier om met Jezus op weg te gaan.

Gezinnen met kinderen zijn welkom!
Gezinnen met kinderen zijn elke zondag van harte welkom in onze HH. Engelbewaarderskerk.
Samen naar de kerk gaan is quality time voor het gezin en ook quality time voor jezelf: Quality time met God.

Gezinszondagen met kinderwoorddienst
Tijdens bijzondere vieringen, zoals tijdens de Advent- Veertigdagentijd zijn de kinderen welkom bij de kinderwoorddienst. Kinderwoorddienst is voor kinderen van 4 tot 11 jaar.

De kinderen gaan tijdens de woorddienst naar een andere ruimte om naar het evangelieverhaal te luisteren. Daarna wordt over het verhaal gepraat, gezongen, gebeden, getekend of een andere creatieve verwerking gemaakt. Vóór de collecte gaan de kinderen weer terug naar de kerk.
Het is altijd erg gezellig, dus kom erbij! Graag willen wij de groep vrijwilligers vergroten. Lijkt het je ook leuk om mee te denken over de invulling van de kinderwoorddienst en met de kinderen te praten, knutselen, filosoferen, tekenen over de verhalen uit de (kinder)bijbel? Neem dan contact op met het parochiesecretariaat. Je bent welkom.

Familievieringen
Familievieringen zijn speciaal afgestemd op kinderen van de basisschool. . Kinderen, hun ouders, maar ook opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen zijn in het bijzonder welkom. Samen vieren, vieringen voor iedereen! Zie meer informatie op onze website: familievieringen.

Misdienaren
Misdienaars helpen de pastor mee om van de zondagse viering een mooie en plechtige viering te maken. Kinderen vanaf groep 4 zijn welkom.

Eerste H. Communie
Voor kinderen uit (in principe) groep 4 hebben we een project ter voorbereiding op hun eerste H. Communie. Dit gevarieerde project begint in januari 2023 tot de zomer. In januari 2023 zal er eerst een informatie-avond zijn voor de ouders, waarbij zij hun kinderen hiervoor kunnen opgeven. Verdere informatie zie verder op onze website: eerste communie 2023.

Vormsel
Voor kinderen vanaf 12 jaar is er een project ter voorbereiding op het H. Vormsel.
Jongeren die de stap zetten van de basisschool naar het voortgezet onderwijs worden ieder jaar door de parochie uitgenodigd om deel te nemen aan de voorbereiding voor het H. Vormsel. Jongeren kunnen zich ook zelf aanmelden bij het secretariaat.

Tijdens de voorbereiding zullen de volgende voorbeelden van onderwerpen behandeld worden, geloven, vriendschap, wat is de mis, Pasen, Kerst, de 10 geboden, symbolen en rituelen, de aarde en ons milieu. Er is in discussies ook ruimte om te praten over de dingen die de jongeren op dat moment bezighouden. Zoals: hoe gaat het op school, pesten, vriendschap en het verlies van een dierbare.

Onze ervaring is dat de kinderen dit als zeer plezierig ervaren. Bovendien ontmoeten zij, buiten school, weer vroegere klasgenoten en maken zij nieuwe contacten. Aan het einde van de periode kunnen zij gevormd worden. Ouders blijven steeds goed geïnformeerd.
Bent u geïnteresseerd, dan is het mogelijk aan het begin van het schooljaar samen met uw kind onze informatieavond te bezoeken.
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het Parochiesecretariaat
 

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het parochiesecretariaat