Jongeren

WJD 2019 - DISCOVER YOUR IDENTITY: STREAMS

Medio januari 2019 kunnen katholieke jongeren vanuit de hele wereld afreizen naar de wereld­jongerendagen (WJD) in Panama. Vanuit Nederland wordt er door Jong Katholiek één reis aangeboden met verschillende reisopties. Het jon­ge­ren­pas­to­raat ondersteunt deze reis en neemt deel aan de organisatie. Daarnaast kunnen de jongeren een keuze­programma, een stream, kiezen om hun katholieke identiteit te verdiepen of binnen hun professie te versterken.

Het thema van de Nederlandse reis naar de WJD is ‘Discover your identity’. De jongeren gaan op zoek naar hun eigen identiteit, maar ook naar hun katholieke identiteit. Aangezien elke jongere anders is, kunnen ze hun eigen reis vorm geven naar wat bij hun identiteit past. Zo zijn er vier reis­moge­lijk­heden variërend in lengte en het bezoek van plaatsen. Reisoptie A is een korte reis, reisoptie B is een lange reis, reisoptie C heeft een bezoek aan het grootste Maria­bedevaartsoord ter wereld in Guadalupe (Mexico) en reisoptie D beschikt over een extra week backpacken.

Naast de verschillende reisopties krijgen de jongeren de mogelijkheid om een eigen keuze­programma te kiezen. Deze keuze­programma’s, streams zoals ze worden genoemd, hebben als doel dat de jongeren zich kunnen verdiepen in hun katholieke identiteit. Bepaalde streams richten zich daarbij op de theologie van ons geloof, maar er zijn ook streams die zich meer richten op de katholieke identiteit op de werkvloer. Zo is er een speciale stream voor de leer­krachten over hoe je bijvoorbeeld jouw team zover krijgt om mee te werken aan een Paas­viering op school. Er is een speciale stream voor jongeren die werken in de zorg, die stilstaat bij de ethiek achter de zorg. Daarnaast zijn er de streams; Twitteren met God, Theologie en ‘Faith seeking understanding’, die zich meer richten op de christelijke identiteit.

Meer informatie over de verschillende reis­moge­lijk­heden en de streams staat op de speciale website. Ook houden we op deze website een dossier bij van berichten over de Wereld­jongerendagen.