Bedevaart naar Lourdes

Gaat U mee op bedevaart naar Lourdes!

De Lourdesgroep Bisdom Haarlem-Amsterdam verzorgt al decennia lang jaarlijkse bedevaarten naar Lourdes in samenwerking met het ‘Huis voor de Pelgrim’ (Limburgse Bedevaarten). De groep bestaat uit vrijwilligers en verzorgsters die voor u vele hand en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes. De bedevaartreis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond. 
Deelnemers die veel zorg nodig hebben kunnen in het Zorghotel accueil Notre Dame verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het Huis voor  de Pelgrim
Tijdens onze reizen naar Lourdes wordt U een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt – geheel vrijblijvend – deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursies naar de Pyreneeën. 

Het aanbod voor dit jaar bestaat uit:

29 mei – 6 juni 2019, busreis naar Lourdes
Een prachtige reis door het mooie Frankrijk. Onderweg worden plaatsen aangedaan als Banneux, een bedevaartplaats in België. Het Hospice in Beaune, een prachtig museum, vroeger was het een ziekenhuis voor arme mensen. En natuurlijk op de terugreis een bezoek aan het klooster in Nevers, waar Bernadette ligt opgebaard in haar schrijn.

Indien U liever vliegt is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de 
vliegreis van 31 mei – 5 juni 2019. De pelgrims die met het vliegtuig gaan sluiten zich dan in Lourdes bij de buspelgrims aan.

Vliegreis van 6-11 september 2019
Vertrek vanaf vliegveld Maastricht. Bij voldoende deelname gaan we met een bus vanuit Haarlem naar het vliegveld.

Informatiebijeenkomsten
Op zaterdag 20 januari 2018 zijn er twee informatiebijeenkomsten:
* Locatie: Pastorie van de Moeder van de Verlosserkerk
Adres: Prof. Eijkmanlaan 48, 2035 XB, Haarlem
Aanvang: 10.30 uur.
* Locatie: Diocesaan Heiligdom, Onze Lieve Vrouw ter Nood,
Adres: Hoogeweg 65, 1851PJ, Heiloo
Aanvang: 14.30 uur. 
Met een film en een presentatie worden beelden getoond van de bedevaart naar Lourdes en vervolgens wordt uitgebreid informatie gegeven over de bus- en vliegreizen. Bij voorkeur, i.v.m. de catering, uw komst melden bij mevr. Joke Hoekman, telefoonnr. 06-42347729.

Voor verdere inlichtingen kunt U terecht bij:
Joke Hoekman                T. 013-5216701         M. 06-42347729
Wilma Caiffa                   M. 06-12157507(na 18.00 uur)
Diaken Philip Weijers   M. 06- 53887641

Tip: Bent u cliënt  bij Zorgverzekeraar CZ! Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een flinke korting op de reissom. Meer informatie hierover bij Joke Hoekman. 

Informatie kunt U vinden op onze website: www.lourdes-groep.nl en Facebook: Lourdesgroep