LIVE-STREAM vanuit Haarlem

 

Voor het bisdom Haarlem-Amsterdam is een live-stream opgezet vanuit de kathedraal die op zaterdag 21 maart 21.00 uur van start is gegaan met een virtuele, geestelijke Stille Omgang. 

KRO

Op de website van de KRO is de dagelijkse uitzending van de weekdagen-mis vanuit de St. Vituskerk te volgen: 
https://kro-ncrv.nl/katholiek/nieuws/livestream-stvituskerk en op zondag is er natuurlijk ook de TV-Mis van de KRO.

Graag vraag ik uw aandacht voor nieuwe bepalingen van de Nederlandse bisschoppen, naar aanleiding van de persconferentie van de overheid 

https://www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl/?p=news&id=4103&t=Alle+publieke+…
Helaas – maar wellicht begrijpelijk – zijn nu ook publieke vieringen door de week afgelast.

Een heel aantal parochies in ons bisdom heeft inmiddels een livestream opgezet om zo de eigen vieringen toch bij de mensen thuis te brengen. Dat is een goed initiatief passend bij deze tijd.

Bij deze maak ik ook graag attent op de livestream die vanaf morgen dagelijks vanuit onze kathedraal verzorgd zal worden:
https://www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl/?p=news&id=4093&t=Live+vanuit+de…

Elke dag, ook op zaterdag, zal om 9.00 uur de H. Eucharistie gevierd worden door Mgr. J. Hendriks, en op dinsdag, donderdag en zaterdag zal de Aanbidding van het Allerheiligste om 15.00 uur op deze wijze bijgewoond kunnen worden.

Op zondag vindt de viering plaats om 10.30 uur, en in elk geval komende zondag zal deze behalve via de livestream ook via NH-Nieuws (RTV-NH) gevolgd kunnen worden.
Ook andere activiteiten – denk aan de Wereldjongerendag op 5 april – en natuurlijk de vieringen van de Goede Week zullen worden gestreamd. Check de website regelmatig om te zien of er andere bijeenkomsten of vieringen via de livestream uitgezonden zullen worden.

Wellicht is het een idee om de mensen op deze livestream attent te maken via de websites van de parochies.

Mede namens onze beide bisschoppen wens ik u veel sterkte, gezondheid en Gods Zegen in deze moeilijke tijden.

Met vriendelijke groet,
Bisdom Haarlem-Amsterdam

Bart Putter 
dr. B.J. Putter, kanselier